LEDELSESUDVIKLINg i Virksomheder

​God ledelse kan skabe bedre trivsel, højere engagement, større ansvarlighed og øget fokus på kvalitet hos medarbejderne, derfor er ledelsesudvikling vigtigt. Vi har specialiseret os i ledelsesudvikling med fokus på værdibaseret ledelse, hvor der er fokus på værdier frem for regler.

Vi henvender os til både private og offentlige virksomheder, som ønsker at få det bedste ud af deres medarbejdere igennem ledelsesudvikling. Med ledelsesudvikling hjælper vi med at gøre dine medarbejdere mere effektive i forhold til opgaveløsninger.

Værdibaseret ledelse giver (hvis det implementeres rigtigt i organisationen):

Højere kvalitet

Udviklet kompetencer

Færre regler

Større trivsel

Øget engagement

Højere selvansvarlighed og selvstyrende teams

Stærkere konkurrenceevne

Bedre bundlinje

​Skal vi sammen med jer sætte fokus på ledelsesudvikling og værdibaseret ledelse, og få drøftet, hvordan I kan indføre værdibaseret ledelse i jeres organisation, som skal være effektivt?

Hvis du syntes ledelsesudvikling er vigtigt at arbejde med i jeres virksomhed, er vi klar til at tage en drøftelse på telefon +45 28 70 70 15. Du er naturligvis også velkomne til at sende os en mail med din forespørgsel på: info@gaarsted.com

Hvad er ledelse?​

Ledelse kan defineres som aktiviteter, der sigter mod at nå et mål ved andre menneskers hjælp. Ledelse forudsætter altså, at der er et mål eller nogle opgaver, som nogle mennesker i fællesskab stræber mod at nå, og at der mellem disse mennesker er en rollefordeling, hvor nogle leder og andre bliver ledet.

Der bliver ofte talt om begreberne management (ledelse) og leadership (lederskab) i forbindelse med ledelsesbegrebet.

​Management definerer ledelse som det at opnå resultater gennem andre mennesker. Grundlæggende koncentrerer management sig om bundlinjen og resultaterne med fokus på at gøre tingene rigtigt.

Leadership derimod handler om at opnå resultater sammen med andre mennesker. Leadership drejer sig overordnet om målstyring ud fra en mission, vision og strategier. Det vil sige, at vi styrer efter, hvad vi ønsker at opnå i virksomheden, så det handler grundlæggende om at finde de rigtige ting at gøre, så vi kan nå hovedmålet (visionen) sammen i organisationen. Med ledelsesudvikling hjælper vi jer med at styre efter virksomhedens værdier.

Styringsgrundlag bør skabes gennem værdibaseret ledelse

Hos GAARSTED handler ledelsesudvikling om udvikling af værdibaseret ledelse, hvilket synes i dag at have relevans for alle organisationer, som forandrer sig, og som søger at ændre sin kultur.

Værdibaseret ledelse er en ledelsesform, hvor medarbejderne får plads til at udvikle sig gennem en fælles mission, vision og et fælles værdigrundlag, hvor selvledelse, selvstyre, fleksibilitet, øget trivsel og ansvar følger med i kølvandet af øget fokus på værdier som styringsgrundlag frem for regler.

Lederen udviser således også en større tillid til medarbejderne under den værdibaserede styringsform end under det gamle regelbaserede styringsparadigme. Ledelsen skal målrettet fokusere på virksomhedens mission, vision, mål, kulturvision, værdier og strategier, samt med praktisk implementering.

Professionel ledelsesudvikling hos GAARSTED

Hos GAARSTED er ledelsesudvikling, herunder værdibaseret ledelse, en vigtig del af en kulturforandringsproces. Ledelse handler blandt andet om at gå forrest, vise vejen og fremstå som det gode eksempel for medarbejderne, ”walk the talk”.

GAARSTED sætter fokus på ledelsesudvikling og på ledelsens kommunikation med deres medarbejdere. De skal give medarbejderne rum og mulighed for, at de selv og teamet kan udvikle sig. Ledelsen skal tro på, at medarbejderne godt selv kan. Det er den første store mentale barriere, ledelsen skal kravle over.

Der skal etableres teams i organisationen, hvor de forskellige talenter nyttiggøres, så man kan få skabt de bedste produkter, der er konkurrencedygtige.

​Den anden barriere ligger hos medarbejderne. De bliver frustrerede over, at de lige med ét selv skal tage stilling til ting, deres leder tidligere har gjort for dem. Mange vil blive usikre på, hvad der er deres ansvar, og hvortil deres kompetence går. 

​Ledelsen skal have fjernet usikkerhed og frygt hos medarbejderne. Dette kan gøres ved åben dialog imellem ledelse og medarbejdere og herved gradvis skabe den tillid, der skal til for, at det skal kunne lykkes. Ledelsen skal arbejde på at få fjernet medarbejdernes modstand mod forandring.

Ledelsens fornemste opgave og mål er at skabe motivation hos alle i organisationen. Derved kommer gevinsten helt af sig selv (næsten).

Indfør større frihed til medarbejderne med værdibaseret ledelsesudvikling

Motivationen for indførelse af værdibaseret ledelse er mange steder et ønske om større frihed til medarbejderne. Ledelsen ønsker, at en større del af ansvaret – typisk det ansvar, der har med driften at gøre – flyttes ned i organisationen.

Det forventes, at medarbejderne udøver mere selvledelse, og derigennem forventer ledelsen at få en organisation, der er fleksibel, forandringsparat og tænker i løbende forbedringer, så organisationen hele tiden bliver lidt bedre. Når organisationen går i gang med indførelsen af værdier og værdibaseret ledelse, får man nogle gange den oplevelse (og for nogle måske en uforståelig reaktion), at flere medarbejdere ikke ønsker den større frihed.

​Vi oplever medarbejdere, der på den ene side gerne vil have frihed og på den anden side også ønsker tryghed. I vores arbejdsliv har vi i mange år arbejdet under rammer og regler. Derfor bliver vi usikre, hvis rammerne og reglerne pludselig fjernes. ​ Derfor kan professionel ledelsesudvikling være noget, som gavner din virksomhed.

Skab bedre arbejdspladser med ledelsesudvikling

GAARSTED stræber i det hele taget efter at skabe bedre arbejdspladser, der understøtter kundernes mål. Alle vores kurser og procesforløb inden for ledelsesudvikling skabes derfor med udgangspunkt i virksomhedens behov. Det betyder, at I ikke får en standardløsning, men en proces med ledelsesudvikling, der er relateret lige præcis til jeres hverdag og daglige udfordringer.

​Hvis du er interesseret i at høre mere om ledelsesudvikling og værdibaseret ledelse, så kontakt os på telefon +45 87 44 14 14. Du er naturligvis også velkomne til at sende os en mail med din forespørgsel på: info@gaarsted.com

Vi hjælper organisationer med ledelsesudvikling i hele Danmark

Nyheder​

Evalueringer fra V2 Tobacco
Inden påske afsluttede vi i samarbejde med KompetenceSilkeborg et godt kursus/procesforløb med V2 Tobacco. Læs mere om forløbet og se vores evalueringer fra V2 Tobacco her.
» Læs nyheden
​​ARTIKEL: Vejen frem til en succesfuld værdi- og kulturforandringsproces
En ting er at læse lange tekster om, hvad kultur i organisationer er, og hvorfor det er så vigtigt for en organisation at fokusere på, en anden ting er den praktiske del af en kulturforandring. Så hvad gør man rent faktisk i en kulturforandringsproces?
» Læs nyheden
ARTIKEL: Organisationer skal sikre deres fremtid og konkurrenceevne ved at sætte fokus på kulturen
Kultur er efterhånden blevet det helt store buzzword i mange organisationer – men hvorfor er kultur så vigtig at fokusere på, og hvordan skaber vi den ”rigtige” organisationskultur?
» Læs nyheden

​Kontakt os

Udfyld vores kontaktformular med dine spørgsmål eller din forespørgsel, så vender vi retur hurtigst muligt. ​

 
 
Nogle felter er ikke udfyldt korrekt

Om os

Vi skaber kulturforandringer i hele organisationen, som understøtter jeres mission, vision, mål og strategier - med succes!

- Vi skaber tid til udvikling!​

CVR: 29919763

Kontakt os

Hvis du ønsker yderligere information om os, og om hvilke opgaver vi kan løse i samarbejde med din virksomhed, er du altid meget velkommen til at kontakt os. ​Så vender vi tilbage hurtigst muligt.​

Adresse:

​Gyldenkronesvej 7

8320 Mårslet

☎ Tel: +45 28 70 70 15

✉ E-mail: info@gaarsted.com